Quantcast
Κίνα: Αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, που θεωρείται βασικό βαρόμετρο για την οικονομική δραστηριότητα, συνέχισε να επιταχύνεται τον Σεπτέμβριο, με αιχμή τον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος αποκτά αυξανόμενη σημασία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε κατανάλωση 496,5 δισεκ. κιλοβατωρών, αυξημένη κατά 6,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC). H αύξηση αυτή βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με την πτώση 0,1% που σημειώθηκε τον ίδιο μήνα του 2015.

Η κατανάλωση του τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό, με τους κλάδους της πληροφορικής, των υπολογιστών και των προγραμμάτων για υπολογιστές να σημειώνουν άνοδο 17,1%, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ζάο Τσενσίν, αξιωματούχος του NDRC.

Στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, στον τομέα των υπηρεσιών αντιστοιχούσε το 66,7% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας έναντι 31,3% στον βιομηχανικό τομέα. Ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε 7,5% στο πρώτο εξάμηνο του έτους και σε αυτόν αντιστοιχεί το 54,1% τη συνολικής κινεζικής οικονομίας, ποσοστό αυξημένο κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Στο πρώτο 9μηνο, η κατανάλωση ρεύματος αυξήθηκε τόσο στον αγροτικό όσο και στον βιομηχανικό τομέα καθώς και τον τομέα των υπηρεσιών, ενώ αυξήθηκε και η οικιακή κατανάλωση. Η συνολική κατανάλωση στο διάστημα αυτό αυξήθηκε 4,5% έναντι 0,8% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, δήλωσε ο Ζάο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.