Quantcast
Κίνα: Σε λειτουργία το εθνικό κέντρο για τον έλεγχο του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου - enikonomia.gr
share

Κίνα: Σε λειτουργία το εθνικό κέντρο για τον έλεγχο του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Ένα εθνικό κέντρο ποιοτικού ελέγχου του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας άρχισε να λειτουργεί από σήμερα στην πόλη Χανγκτσόου, που είναι το κέντρο του ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας. Το διαδικτυακό σύστημα – το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τη Γενική Διοίκηση Εποπτείας, Ελέγχου και Καραντίνας – άρχισε τη λειτουργία του μετά από προετοιμασία μεγαλύτερη του ενός έτους.

Η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων για την παρακολούθηση του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου και θα έχει αρκετές λειτουργίες, όπως τον έλεγχο κινδύνου, την αξιολόγηση και χρήση, τον εντοπισμό πηγών ποιότητας και την αξιολόγηση της φερεγγυότητας.

Ο Γουάνγκ Γιτσέν, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Ελέγχου Εσόδου – Εξόδου και Καραντίνας του Χανγκτσόου, δήλωσε ότι το κέντρο θα μειώσει τους κινδύνους που αφορούν την ποιότητα των προϊόντων, θα προστατεύσει τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και πιο αξιόπιστου περιβάλλοντος για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το νέο κέντρο έχει συμφωνήσει συνεργασία με την πλατφόρμα διασυνοριακού λιανικού εμπορίου Tmall International της Alibaba για καινοτόμες πολιτικές, πρόσβαση στα δεδομένα, εποπτεία αναφορικά με την ποιότητα και ανταλλαγή πληροφοριών.

Η Κίνα έχει σήμερα πάνω από 5.000 πλατφόρμες διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου. Το υπουργείο Εμπορίου προβλέπει ότι ο όγκος του εμπορίου αυτού θα φθάσει τα 6,5 τρισ. γιουάν φέτος και ότι σε αυτόν θα αντιστοιχεί σύντομα το 20% του κινεζικού εξωτερικού εμπορίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.