Quantcast
Η Νότια Κορέα ελπίζει στη συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Η Νότια Κορέα ελπίζει στη συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας, έδωσε σήμερα έμφαση στη σπουδαιότητα των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της χώρας του και των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, μετά τους φόβους για ενίσχυση του εμπορικού προστατευτισμού, που καλλιέργησαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του.

“Προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, αλλά και να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, οι διμερείς επενδύσεις πρέπει ν’ αυξηθούν,” τόνισε ο Τζου Χιούνγκ-Χιουάν, πριν συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες στη Σεούλ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η οικονομική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα συνεχιστεί. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, που εφαρμόζεται από το 2012.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αυξήθηκαν από την εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ το παγκόσμιο εμπόριο μειώνεται. Σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία δημιούργησε επίσης, χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.