Quantcast
Η Κίνα ενισχύει τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Η Κίνα ενισχύει τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

H Κίνα θα συνεχίσει το άνοιγμα των αναπτυξιακών ζωνών της για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρατικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τις αναπτυξιακές ζώνες της χώρας για τη βελτίωση της δυνατότητάς τους να διευκολύνουν το εξωτερικό εμπόριο και να ενθαρρύνουν τις διεθνείς επιχειρήσεις, αναφέρει η κατευθυντήρια γραμμή που εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο.

Οι αναπτυξιακές ζώνες είναι πρωτοπόρες στην εκστρατεία για το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. Η Κίνα έχει πάνω από 1.500 εθνικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ζώνες, στις οποίες ισχύουν προνομιακές πολιτικές για να βοηθηθεί η ενίσχυση της τεχνολογικής καινοτομίας, του ελεύθερου εμπορίου, του τουρισμού και άλλων βασικών πυλώνων της οικονομικής ανάπτυξης.

Η κατευθυντήρια γραμμή αναφέρει ότι η Κίνα θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στις εταιρείες, που είναι εγκατεστημένες στις αναπτυξιακές ζώνες, να δανείζονται γιουάν και άλλα νομίσματα από το εξωτερικό, με την έκδοση δανείων ή ομολόγων, εφόσον ικανοποιούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.