Quantcast
Βρετανία: Αθώοι δηλώνουν έξι χρηματιστές για την υπόθεση χειραγώγησης του Euribor - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Αθώοι δηλώνουν έξι χρηματιστές για την υπόθεση χειραγώγησης του Euribor

δημοσιεύτηκε:

Αθώοι δήλωσαν σήμερα έξι χρηματιστές που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τα διατραπεζικά επιτόκια καταθέσεων Euribor, στο πλαίσιο της πρώτης δίκης που αφορά τα συγκεκριμένα επιτόκια.

Στους πέντε άνδρες και τη μία γυναίκα που εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου περιλαμβάνονται ο Κριστιάν Μπιτάρ, 45 ετών, που κάποτε ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους χρηματιστές παραγώγων στην Deutsche Bank, και ο 48χρονος Φιλίπ Μοριουσέφ, πρώην υψηλόβαθμος χρηματιστής της Barclays. Και οι δύο είναι Γάλλοι και σήμερα κατοικούν στη Σιγκαπούρη.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες βρίσκονται επίσης ο Γερμανός Αχίμ Κρέμερ, 52 ετών, που συνεχίζει να εργάζεται στη Deutsche Bank, και οι πρώην χρηματιστές της Barclays, ο 60χρονος Βρετανός Κόλιν Μπέρμινχαμ, ο 38χρονος Αγγλοϊταλός Κάρλο Παλόμπο και η 39χροννη Δανέζα Σίσε Μπόχαρτ.

Όλοι τους βαρύνονται με κατηγορίες συνομωσίας για εξαπάτηση μεταξύ του Ιανουαρίου του 2005 και του Δεκεμβρίου του 2009 μέσω της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor. Το αδίκημα τιμωρείται ακόμα και με 10ετή κάθειρξη.

Η δίκη τους έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.