Quantcast
Έκκληση επιχειρήσεων στη G7 για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής πειρατείας - enikonomia.gr
share

Έκκληση επιχειρήσεων στη G7 για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής πειρατείας

δημοσιεύτηκε:

Ένας σύνδεσμος επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των BBC Worldwide, Mediaset, Canal+, Bundesliga και UEFA, έκαναν πρόσφατα έκκληση στους υπουργούς πολιτισμού της ομάδας G7 να αναλάβουν αποφασιστική δράση κατά της πειρατείας στο Διαδίκτυο, η οποία, όπως υποστηρίζουν, θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική τους ανάπτυξή.

Οι υπουργοί πολιτισμού της Ομάδας των Επτά (G7) συγκεντρώθηκαν στη Φλωρεντία στα τέλη του Μαρτίου για δύο ημέρες συνομιλιών, με στόχο την «ένταξη της πολιτιστικής διπλωματίας στην ημερησία διάταξη». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv επικαλούμενη δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, θέμα της συνεδρίασης ήταν η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η καταπολέμηση του φαινομένου διακίνησης καλλιτεχνικών και ιστορικών αντικειμένων και η χρήση του πολιτισμού ως μέσο διαλόγου.

Η συνεδρίαση των υπουργών Πολιτισμού της G7 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της Ομάδας των Επτά -Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ- που θα λάβει χώρα στη Σικελία στα τέλη του Μαΐου.

Ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι αντιπροσωπεύει πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και ΜΜΕ στην G7, οι οποίες αποτελούν στο σύνολό τους ένα μεγάλο μέρος του δημιουργικού τομέα που συμβάλει ετησίως περίπου 2,25 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία. Εκτιμάται ότι περίπου το 30% των χρηστών του Διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο, έχει πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο σε τακτική βάση. Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς θέτει σε κίνδυνο δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις καθώς και δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις χώρες της G7.

Ο σύνδεσμος έκανε έκκληση στην G7 για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τη διακίνηση παράνομου περιεχομένου «με συντονισμένο και στρατηγικό τρόπο».

«Η πειρατεία στο Διαδίκτυο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και ενώ έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε χρήση των τοπικών νομικών μέτρων που έχουμε στη διάθεσή μας για την προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας, εξετάζουμε και άλλους παράγοντες υπεύθυνους στα οικοσυστήματα του Ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένων των διαμεσολαβητών, ώστε να κάνουν το καθήκον τους για την προστασία των καταναλωτών και την υποστήριξη του νόμιμου εμπορίου», αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο σύνδεσμος στην G7.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.