Quantcast
Τραβάει το σχοινί η Βόρεια Κορέα- Εντείνει τα εξοπλιστικά της προγράμματα - enikonomia.gr
share

Τραβάει το σχοινί η Βόρεια Κορέα- Εντείνει τα εξοπλιστικά της προγράμματα

δημοσιεύτηκε:

Λίγες μόλις ώρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε την απόφαση να διευρύνει τις κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με αφορμή την έκτη κατά σειρά δοκιμή πυρηνικού όπλου, η Πιονγκγιάνγκ διαμηνύει πως θα εντείνει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

To βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το οποίο απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ. Μετέδωσε πως «η υιοθέτηση άλλης μιας παράνομης και καταχθόνιας απόφασης για κυρώσεις που καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ επιτρέπει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να επαληθεύσει ότι ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός».

Σύμφωνα με το KCNA, η Βόρεια Κορέα προτίθεται να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της. Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των νέων κυρώσεων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβάνονται οι περαιτέρω περιορισμοί στις εξαγωγές πετρελαίου και διυλισμένων υποπροϊόντων του, καθώς και η απαγόρευση των εξαγωγών υφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.