Quantcast
Η κλιματική αλλαγή είναι απειλητική - Οι επιστήμονες καλούν τις κυβερνήσεις να πάρουν αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Η κλιματική αλλαγή είναι απειλητική – Οι επιστήμονες καλούν τις κυβερνήσεις να πάρουν αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Γη «ψήνεται» στο βόρειο ημισφαίριο, οι φλόγες κατακαίνε μεγάλες εκτάσεις. Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας θα «παγώσει» τις οικονομίες των φτωχών χωρών κοστίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια.


Ειδήσεις που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ειδήσεις που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη, ειδήσεις που αφορούν εμάς και τις επόμενες γενιές.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και είναι απειλητική. Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη, κυρίως σε Ισπανία και Πορτογαλία. Μέσα σε 11 χρόνια, 24 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα καύσωνα στην Ιταλία αναφέρει την ίδια ώρα ο ιταλικός σύνδεσμος για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente. Κύμα καύσωνα «άνευ προηγουμένου» έπληξε τη Βόρεια Κορέα με σοβαρές συνέπειες για τις καλλιέργειες. Ανησυχία για τις κλιματολογικές συνθήκες, υπό τις οποίες θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν την τελευταία περίοδο στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες κρούουν τον” κώδωνα” του κινδύνου και καλούν τις κυβερνήσεις να τολμήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το θέμα αυτό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.