Quantcast
Δείτε σε ποια χώρα το θερμόμετρο "θα σπάει" το ιστορικό ρεκόρ καύσωνα τα Χριστούγεννα - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Δείτε σε ποια χώρα το θερμόμετρο “θα σπάει” το ιστορικό ρεκόρ καύσωνα τα Χριστούγεννα – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Κύμα καύσωνα θα πλήξει την τρέχουσα εβδομάδα το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται πως θα ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” σε δημοσίευμα της.

Οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που εγείρονται για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόριαμ όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην Περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να “σπάσει” τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, , σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλντιούρα αναμένεται να σπάσει την Κυριακή το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου .


Πηγές: ΑΠΕ- The Guardian

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.