Quantcast
Ρέντσι: Ξεκινά μια συνταρακτική περίοδος για την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ρέντσι: Ξεκινά μια συνταρακτική περίοδος για την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση βαθιάς αλλαγής σε ό, τι αφορά στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Ξεκινά μια μεγάλη, συνταρακτική περίοδος για την Ευρώπη. Υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα, οι γαλλικές εκλογές, οι πορτογαλικές και οι ισπανικές, υπάρχει και η προοπτική νέας ώθησης που θα πρέπει να δοθεί στον καθορισμό των κανόνων, ένα θέμα που η έκθεση των τεσσάρων προέδρων έχει μόλις θίξει, αλλά θα πρέπει να είναι αντικείμενο μιας μακράς πολιτικής συζήτησης τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη συνέλευση των Ιταλών διπλωματών που συνέρχεται τις ημέρες αυτές στη Ρώμη.

«Δεν νομίζω ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι το “ναι ή όχι στην Ελλάδα”, το οποίο κυριάρχησε τις περασμένες εβδομάδες στις εφημερίδες και τώρα εξαφανίσθηκε από τον Τύπο, όπως συμβαίνει συχνά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι αν υπάρχει ένας χώρος στον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ματς δεν θα πρέπει να είναι το μέγαρο των Βρυξελλών ή του Λουξεμβούργου, αλλά θα πρέπει να είναι η πολιτική, ακαδημαϊκή, και πολιτιστική συζήτηση στο εσωτερικό της κοινής γνώμης των χωρών μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.