Quantcast
Volkswagen: Η αμερικανική Εισαγγελία αυξάνει την πίεση στην εταιρεία - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Η αμερικανική Εισαγγελία αυξάνει την πίεση στην εταιρεία

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πριν το ταξίδι του επικεφαλής της Volkswagen, Ματίας Μίλερ, στις ΗΠΑ, εντείνονται οι επικρίσεις των αμερικανικών δικαστικών Αρχών για την έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά του Ομίλου στην έρευνα για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, αυξάνοντας την πίεση σε αυτόν.  

«Η υπομονή μας τελειώνει», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, στου New York Times.

Επικαλούμενη τη γερμανική νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, η Volkswagen αρνήθηκε να παραδώσει στους Αμερικανούς εισαγγελείς τα e-mail και άλλες επικοινωνίες της ηγετικής ομάδας της, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για το θέμα αυτό, καθώς πρόκειται για την τρέχουσα έρευνα. Βρισκόμαστε, όμως, σε συνεχή ανταλλαγή με τις αμερικανικές Αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων .

Βαριές κατηγορίες κατά της VW, για έλλειψη συνεργασίας, απαγγέλθηκαν ήδη την περασμένη εβδομάδα με την αγωγή του αμερικανικού Δημοσίου για τα αδικήματα της απάτης και της παραβίασης των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος από τον γερμανικό κολοσσό.

 

Πηγή: Spiegel OnLine

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.