Quantcast
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την EDF να σημειώνει κέρδη καθώς το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε το πυρηνικό έργο του Χίνκλεϋ Πόιντ, ενώ ενισχυμένη ήταν η Kering μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του βασικού εμπορικού σήματός της Gucci.

Ενδιαφέρον υπήρχε για τις χρηματοοικονομικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη STOXX Europe 600 Banks να ενισχύεται κατά 1,8%. Η μετοχή της Barclays σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 3,8% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η UBS ενισχύθηκε κατά 2,8% καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 σημείωσαν άνοδο κατά 0,4% ύστερα από απώλειες σχεδόν 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η EDF κατέγραψε νωρίτερα άλμα κατά 10% καθώς ανακοίνωσε ότι είναι αισιόδοξη για τη δέσμευση της νέας βρετανικής κυβέρνησης να κατασκευάσει πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Χίνκλεϋ Πόιντ.

Αργά χθες, λίγο μετά την ανακοίνωση της EDF ότι το διοικητικό της συμβούλιο έδωσε το ‘πράσινο φως’ για το αμφιλεγόμενο έργο, η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι είπε ότι ήθελε να εξετάσει περαιτέρω το σχέδιο αυτό.

Η μετοχή της Kering σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 6% καθώς η Gucci ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των πωλήσεων δεύτερου τριμήνου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.