Quantcast
Σε υψηλό δέκα μηνών το χρηματιστήριο της Σανγκάης - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό δέκα μηνών το χρηματιστήριο της Σανγκάης

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σε υψηλό 10 μηνών κατέγραψε σήμερα ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης, καθώς ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 3.218,15 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,1% στις 10.899,92 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,25% κλείνοντας στις 2.152,6 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 593,3 δισεκ. γιουάν (86 δισεκ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση κατά 49 δισεκ. γιουάν από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το κινεζικό νόμισμα συνέχισε να καταγράφει απώλειες, με την κεντρική ισοτιμία του ρενμίνμπι, ή γιουάν, να μειώνεται κατά 189 μονάδες βάσης στο 6,8985 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Το αδύναμο γιουάν βοηθά τις κινεζικές εξαγωγές. Οι αναλυτές απέδωσαν την αδυναμία του κινεζικού νομίσματος στο ισχυρό δολάριο – ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, συνεχίζει να παραμένει κοντά σε υψηλό 13 ετών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.