Quantcast
Ισχυρά κέρδη στο κλείσιμο των κινεζικών αγορών - enikonomia.gr
share

Ισχυρά κέρδη στο κλείσιμο των κινεζικών αγορών

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές μετοχές έκλεισαν ανοδικά σήμερα, με μοχλό την ισχυρή επίδοση του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου του άνθρακα. O σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης (Shanghai Composite Index) αυξήθηκε 1,83% στις 3.331,52 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντσέν (Shenzhen Component Index) σημείωσε άνοδο 1% στις 10.659,01 μονάδες.

Οι συναλλαγές ήταν αυξημένες, με τον συνολικό τζίρο στα δύο χρηματιστήρια να φθάνει τα 466,2 δισ. γιουάν (70 δισ. δολάρια) από 407,7 δισ. γιουάν την προηγούμενη ημέρα διαπραγμάτευσης.

Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα καθοδήγησαν την άνοδο. Η μετοχή της Bank of Nanjing έκλεισε με κέρδη 5,14% στα 8,18 γιουάν και η μετοχή της New China Life Insurance εκτινάχθηκε 5,01% για να κλείσει στα 64,18 γιουάν.

Ενισχυμένος από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, ο κλάδος του άνθρακα είχε επίσης καλές επιδόσεις, με τη μετοχή της Yang Quan Coal Industry να εκτινάσσεται 6,75% στα 8,07 γιουάν.

Οι επενδυτές ήταν επίσης αισιόδοξοι για τη μεταρρύθμιση των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, η οποία είναι σε εξέλιξη, με τις μετοχές τους να σημειώνουν καλές επιδόσεις. Η China Unicom, η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Κίνας, είδε τη μετοχή της να αυξάνεται 0,24% στα 8,38 γιουάν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.