Quantcast
Κίνα: Ισχυρές οι επιδόσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ισχυρές οι επιδόσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές, με αιχμή τις ισχυρές επιδόσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών. Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 3.362,65 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντσέν σημείωσε άνοδο 1,41% στις 10.809,74 μονάδες. Οι συναλλαγές ήταν αυξημένες, με τον συνολικό τζίρο των δύο χρηματιστηρίων να φθάνει τα 640,8 δισ. γιουάν (97,1 δισ. δολάρια) έναντι 466,2 δισ. γιουάν την προηγούμενη ημέρα διαπραγμάτευσης.

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη. Η μετοχή της Orient Securities αυξήθηκε με το ανώτατο επιτρεπτό ημερήσιο όριο 10% στα 16,78 γιουάν. Η μετοχής της Zheshang Securities ενισχύθηκε επίσης 10% στα 22,01 γιουάν.

Καλές επιδόσεις είχαν κλάδοι, όπως της κυβερνοασφάλειας, του λογισμικού, των αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών, ενισχυμένοι από τη σταθερή αύξηση των κερδών μεγάλων επιχειρήσεων στους πρώτους επτά μήνες του έτους.

Οι μεγάλες κινεζικές βιομηχανικές εταιρείες σημείωσαν σταθερή αύξηση των κερδών τους στο 7μηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα πάνω από 20 εκατ. γιουάν κατέγραψαν στο επτάμηνο συνολικά κέρδη άνω των 4,2 τρισ. γιουάν, κατά 21,1% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Κόντρα στο ρεύμα, οι τραπεζικές μετοχές μειώθηκαν, με αυτή της China Merchants Bank να υποχωρεί 1,05% στα 27,24 γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.