Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες αλλαγές έρχονται στο επίδομα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες αλλαγές έρχονται στο επίδομα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στις 15 Οκτωβρίου του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2021/2022, όπως γνωστοποίησε σήμερα η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει μεταξύ 1 ευρώ και 1,05 ευρώ ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τιμή να διαμορφωθεί και στο 1,10 ευρώ . Την ίδια ώρα υπενθύμισε ότι πέρυσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει από τα 0, 80 λεπτά και έφτασε στα 0, 90 λεπτά.
Και συνέχισε λέγοντας ότι πριν 1 χρόνο η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν στα 50 δολάρια και τώρα έχει υπερβεί τα 70 δολάρια . Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι ” πήρε μπρος η μηχανή της κίνησης ,άρχισαν αεροπλάνα και αυτοκίνητα να μετακινούνται .Αρχίζει λοιπόν η ζήτηση και όλοι αυτοί οι παραγωγοί του πετρελαίου θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα γιατί πριν 1 χρόνο παρακαλούσαν να πουλήσουν και τώρα λοιπόν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω” .
Επίσης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα ο μέσος όρος της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,68 ευρώ ανά λίτρο, 1,70 ευρώ ανά λίτρο και πρόσθεσε ότι αυτό ισχύει και στα πρατήρια βενζίνης στην Αττική ωστόσο στα νησιά είναι πολύ υψηλότερη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. ” Στην Ελλάδα είναι πανάκριβο το καύσιμο γιατί υπάρχει ο ειδικός φόρος “ανέφερε μεταξύ άλλων
Για ειδικό φόρο κατανάλωσης
Μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ξεκαθάρισε ότι κλάδος δεν θέλει να λάβει επιδοτήσεις από το κράτος . Υπενθύμισε ότι ” το 2011 ο ειδικός φόρος στα 1. 000 λίτρα ήταν 21 ευρώ και τώρα είναι 280 ευρώ. Το αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η μείωση του ειδικού φόρου που είναι τα 3/4 της τιμής ακριβώς του λίτρου .Εμείς στείλαμε το αίτημα για πολλοστή φορά στους αρμόδιους υπουργούς και περιμένω να ακούσω μέσα στα μέτρα που θα πει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και μείωση του ειδικού φόρου .Εάν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος όλοι θα κερδίσουμε, θα κερδίσει ο καταναλωτής που με λιγότερα χρήματα θα πάρει περισσότερα λίτρα” ενώ το παρεμπόριο θα χάσει.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ




Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για το επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να αυξήσει το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αλλά και να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος από τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα.
Τα ποσά και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης
Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος κυμαίνονταν πέρυσι από 80 ευρώ έως 650 ευρώ. Το ποσό που λάμβανε ο δικαιούχος προέκυπτε από τον υπολογισμό που γινόταν με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκονταν η κύρια κατοικία του και προσαυξανόταν κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:
-Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
-Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
-Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
Ωστόσο δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος φιλοξενούμενοι, όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα από 2 Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.