Quantcast
ΕΦΚΑ: Έρχονται νέες πληρωμές αναδρομικών σε συνταξιούχους την Τετάρτη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Έρχονται νέες πληρωμές αναδρομικών σε συνταξιούχους την Τετάρτη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 200 ευρώ και 250 ευρώ συνολικά 134 χιλιάδες συνταξιούχοι, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1″Σαββατοκύριακο”.
Όπως είπε ” την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πληρωθούν 134 χιλιάδες συνταξιούχοι” και εξήγησε γιατί είναι μικρός ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πληρωθούν την Τετάρτη σε σχέση με το 1,8 εκατ. συνταξιούχους που έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης προ του Μάϊου του 2016.
” Αυτό ισχύει γιατί για να πάρει κάποιος αναδρομικά στην τσέπη θα πρέπει να τηρεί τρεις προϋποθέσεις:
-Η πρώτη προϋπόθεση είναι να έχει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
-Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να είναι πριν τον Μάιο του 2016, να έχει υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016.
-Και η τρίτη και πολύ σημαντική προϋπόθεση είναι να μην διατηρεί προσωπική διαφορά. Αυτοί λοιπόν οι 134 χιλιάδες συνταξιούχοι πληρούσαν και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.

Ποιοι δεν θα πληρωθούν την Τετάρτη

Επίσης ο κ.Τσάπαλος υπενθύμισε ότι δεν θα πληρωθούν την Τετάρτη οι παλαιοί συνταξιούχοι. Όπως είπε, ” Εάν ένας συνταξιούχος δεν πληροί μία ή δύο ή παραπάνω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν λαμβάνει αναδρομικά. Και επανέλαβε ότι “134 χιλιάδες συνταξιούχοι παίρνουν αναδρομικά την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου” και επεσήμανε ότι 520 χιλιάδες περίπου συνταξιούχοι επειδή διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, ωστόσο θα δουν λογιστικές αυξήσεις .Τι σημαίνει αυτό; Σε μελλοντικές αυξήσεις των συντάξεων τους, θα έχουμε ροκανίσει την προσωπική τους διαφορά λόγω αυτού του επανυπολογισμού και θα μπορούν να λάβουν γρηγορότερες αυξήσεις στις συντάξεις τους. Επίσης πρέπει να πούμε ότι τo ποσό που θα λάβουν αυτές οι 134 χιλιάδες συνταξιούχοι δεν είναι μεγάλο και αυτό πάλι εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς ….θα κυμαίνεται κάπου μεταξύ 200 ευρώ και 250 ευρώ. Αυτά τα λέω, γιατί τους τελευταίους μήνες το θέμα των αναδρομικών ήταν κάτι σαν εθνικό ζήτημα για πολλούς. Δεν έτσι, 134 χιλιάδες συνταξιούχοι θα πληρωθούν, χαμηλά τα ποσά που θα πάρουν όπως και τα χαμηλά ποσά των αυξήσεων που θα λάβουν τον επόμενο μήνα, τέλος Οκτωβρίου”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.