Quantcast
Μήνυση κατά της Qualcomm για άδικες συμφωνίες στα προϊόντα της - enikonomia.gr
share

Μήνυση κατά της Qualcomm για άδικες συμφωνίες στα προϊόντα της

δημοσιεύτηκε:

Μήνυση κατά της Qualcomm, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κατέθεσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση αναγκάζει την Apple να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα προϊόντα της σε αντάλλαγμα για χαμηλότερες τιμές στα εξαρτήματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναφέρονται σε έκθεση που συνέταξε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και θα παρουσιαστεί στη δικαστική υπόθεση κατά της Qualcomm.

Η συμφωνία με την Apple φαίνεται ότι είναι μία μόνο από τις υποθέσεις που η κατασκευάστρια εταιρεία μικροκυκλωμάτων κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά.

Η Qualcomm αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση έχει «πολλά ψεγάδια».

Η Επιτροπή μηνύει την εταιρεία για καταχρηστικές πρακτικές στον τρόπο με τον οποίο βγάζει άδειες για τις τεχνολογίες της – ειδικά για τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Η Επιτροπή αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή της ότι η Qualcomm «χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση της ως προμηθευτής συγκεκριμένων επεξεργαστών baseband προκειμένου να επιβάλει επαχθείς και αντι-ανταγωνιστικούς όρους αδείας στις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων με σκοπό να αποδυναμώσει τον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ευρεσιτεχνίες τις οποίες η Qualcomm ζητούσε από τους πελάτες της χρησιμοποιούνται ευρέως και θα έπρεπε να έχουν άδεια σύμφωνα με δίκαιους, λογικούς και αμερόληπτους όρους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.