Quantcast
Συνεργασία Visa - Swatch για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω «έξυπνων» ρολογιών - enikonomia.gr
share

Συνεργασία Visa – Swatch για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω «έξυπνων» ρολογιών

δημοσιεύτηκε:

Οι κάτοχοι καρτών Visa σε ΗΠΑ, Ελβετία και Βραζιλία θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας το ρολόι τους, εφόσον αυτό είναι το Swatch Bellamy, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία της Swatch και των Visa Inc. – Visa Europe που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες.

Το Swatch Bellamy χαρακτηρίζεται από την ελβετική εταιρία ως “pay-by-the-wrist” ρολόι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, οπουδήποτε οι ανέπαφες –μέσω της τεχνολογίας NFC- πληρωμές Visa είναι αποδεκτές.

To Swatch Bellamy επιδιώκει να συνδυάσει με λειτουργικό τρόπο το σχεδιασμό Swatch με τη τεχνολογία πληρωμών της Visa. Όσον αφορά την ονομασία του, προέρχεται από το όνομα του Αμερικανού συγγραφέα Edward Bellamy, ο οποίος το 1888 στο μυθιστόρημα του “Looking Backward 2000-1887” οραματίζεται έναν ουτοπικό κόσμο όπου τα μετρητά έχουν αντικατασταθεί από πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.

Ο Bellamy ήταν ο πρώτος που έγραψε για τις εν λόγω κάρτες, σαράντα χρόνια πριν από οποιονδήποτε άλλο. Είναι επίσης γνωστό πως “bel ami” στα γαλλικά σημαίνει “καλός φίλος”, και το νέο ρολόι Bellamy θα γίνει αναμφίβολα ένας καλός φίλος εκείνου που το φοράει.

Οι συναλλαγές pay-by-the-wrist δεν απαιτούν καμία απολύτως ενέργεια από το ίδιο το ρολόι, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να αναμένουν τη συνήθη διάρκεια ζωής μπαταρίας ενός Swatch.

Το Swatch Bellamy, σε συνεργασία με τη Visa, θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις αρχές του 2016 στις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Βραζιλία. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, τον Οκτώβριο του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.