Quantcast
Βενιζέλος: Χυδαίος και αυταρχικός ο λόγος που διατυπώνει η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Βενιζέλος: Χυδαίος και αυταρχικός ο λόγος που διατυπώνει η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Για «θεσμικό παραλήρημα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την αντίδραση της μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Από χθες το βράδυ η κυβέρνηση παραληρεί θεσμικά. Διατυπώνει έναν λόγο χυδαίο, αυταρχικό και πολιτικά αυτοκτονικό. Αντί να πει περιμένω την πλήρη απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας να τη μελετήσω και να συμμορφωθώ πλήρως, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, εξαγγέλλει ωμή θεσμική εκτροπή. Και οδηγείται βεβαίως σε απόλυτο αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε: «Είναι, προφανώς, έτοιμη αυτή η ομάδα ανθρώπων να παίξει όχι με τους θεσμούς, αλλά και με την οικονομική πορεία της χώρας, με το εθνικό συμφέρον. Γιατί βλέπει ότι έχασε ένα μεγάλο παιγνίδι που ήταν εξ αρχής λάθος. Και τα είχαμε όλα αυτά πει στη Βουλή. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά σε όλους τους τόνους. Όπως προειδοποιώ και τώρα. Υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στη συνταγματική νομιμότητα και τη θεσμική εκτροπή και κάθε πολίτης οφείλει να τοποθετηθεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, απάντησε: «Θα φέρει μια ρύθμιση χωρίς να έχει δει την αιτιολογία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και χωρίς να ξέρει πως πρέπει να συμμορφωθεί στην απόφαση αυτή. Και αν φέρει μια ρύθμιση, θα κάνει τι; Θα νομιμοποιεί, προφανώς, τους υφιστάμενους και λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να μπορεί να νομιμοποιήσει τους νέους αδειούχους. Άρα θα οδηγηθεί σε ακόμη βαθύτερο αδιέξοδο».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση το “δολοφόνησε”, και να επιληφθεί της διαδικασίας, αλλά όχι με τεχνητό περιορισμό τεσσάρων αδειών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.