Quantcast
Σκουρλέτης: Θέλουμε οι ΟΤΑ να συμβάλουν στην ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Θέλουμε οι ΟΤΑ να συμβάλουν στην ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα «επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της» για να κάνει ό,τι είναι δυνατό μέσα στο «δυσμενές πλαίσιο» στο οποίο βρίσκεται η χώρα, έδωσε ο νέος ΥΠΕΣ, Π. Σκουρλέτης, παραλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου από τον Π. Κουρουμπλή.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «οι δυσκολίες είναι μεγάλες» και ότι «βεβαιότητες δεν υπάρχουν». Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν δυνατότητες να κατακτηθούν ορισμένα πράγματα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κοντοστέκεται απέναντι στα προβλήματα. Όπως είπε, «σε δύσκολες στιγμές επιλέξαμε να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

«Θέλουμε οι ΟΤΑ να γίνουν ένας γνήσιος, λαϊκός, αυτόνομος και συμμετοχικός δεσμός. Να μπορούν, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να συμβάλουν στην ανάπτυξη, υποστηρίζοντας νέες πρωτοβουλίες» τόνισε επίσης ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον προκάτοχό του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Αν πρέπει να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα στη σημαία του υπουργείου αυτά είναι “περισσότερη συμμετοχή παντού” και “περισσότερη δημοκρατία παντού”. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για τα σώματα ασφαλείας, τα οποία οφείλουν να επιτελέσουν το ρόλο τους υλοποιώντας τη δύσκολη εξίσωση της ασφάλειας και της δημοκρατίας» τόνισε.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για αλλαγή σκυτάλης μεταξύ υπουργών της ίδιας κυβέρνησης και όχι για αλλαγή πολιτικής, προσθέτοντας πως «το κοινό πλαίσιο που μας δεσμεύει είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2015, που οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι».

Ο ίδιος παρέπεμψε στα λόγια του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ότι «οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά έχουμε δυνατότητες για να κατακτήσουμε πράγματα. Βεβαιότητες δεν υπάρχουν». Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη «να δείξουμε τον καλύτερο ευατό μας, να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών και νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την πλευρά του, έκανε εκτενή απολογισμό του έργου του σημειώνοντας στον διάδοχό του ότι παραδίδει οκτώ νομοσχέδια (μητρώο πολιτών, πολυνομοσχέδιο – σκούπα, ΦΟΣΔΑ, τροποποίηση της εκλογικής διαδικασίας στους ΟΤΑ, καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, συνοριακοί σταθμοί, ληξιαρχεία, ισότητα των δύο φύλων), τα οποία παρέδωσε με στικάκι USB.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε το έργο των Αρχών στη διαχείριση του προσφυγικού, λέγοντας ότι «ενώ οι περισσότεροι ανέμεναν ότι η Ειδομένη θα γινόταν το Βατερλώ της κυβέρνησης, τελικά δεν άνοιξε μύτη».

«Εγώ και ο Γιάννης Μπαλάφας φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Ο απόηχος που αφήνουμε στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικός. ‘Αλλωστε, τα οκτώ νομοσχέδια που αφήνουμε δεν έγιναν με μεταφυσικό τρόπο και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά με σκληρή και επίπονη δουλειά» πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.