Quantcast
Οργή στην Τουρκία: Απόφαση -σκάνδαλο για τους πραξικοπηματίες - enikonomia.gr
share

Οργή στην Τουρκία: Απόφαση -σκάνδαλο για τους πραξικοπηματίες

δημοσιεύτηκε:

Μόνο το «τσεκούρι του πολέμου» δεν «ξέθαψαν» τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης στο άκουσμα της είδησης χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματούχους.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε πως η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα σε κάποιον ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική» τονίζει μεταξύ άλλων.

Πομπώδεις τίτλοι όπως «σκάνδαλο από την Ελλάδα» φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές σελίδες μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την ροή του προγράμματός τους με έκτακτα δελτία στην Τουρκία.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ροή του προγράμματός της για να μεταδώσει την είδηση. «Η Ελλάδα έδωσε άσυλο στον έναν από τους πραξικοπηματίες» αναφέρουν στο ρεπορτάζ, με συνεχείς συνδέσεις της ανταποκρίτριάς τους από την Αθήνα.

Και το Haber Turk διέκοψε τη ροή του. «Από τους 8 στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 8ης Ιουλίου και διέφυγαν στην Ελλάδα, δόθηκε άσυλο στον έναν», αναφέρει το κανάλι, αναμεταδίδοντας μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα στο κανάλι του στο Twitter.

«Σκανδαλώδης η απόφαση της Ελλάδας» αναφέρει η Hurriyet, «Σεισμός σε άγκυρα – Αθήνα: Η Ελλάδα τον αποδέχτηκε» γράφει η Milliyet, ενώ η Sabah τονίζει: «Είναι στρατιώτης: απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα».

Ακόμη πιο σκληρός ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yeniakit, της εφημερίδας που είναι ταγμένη στον Ερντογάν. «Η Ελλάδα διάλεξε πλευρά» αναφέρει, συμπληρώνοντας: «Δικαίωμα πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα στον πραξικοπηματία».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση της Αθήνας δέθηκε το αίτημα πολιτικού ασύλου για έναν από τους 8 πραξικοπηματίες της FETO, της οργάνωσης δηλαδή του Γκιουλέν που υποτίθεται πώς οργάνωσε το πραξικόπημα.

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.