Quantcast
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία» τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το Αναπτυξιακό Σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ ξεκινώντας την τοποθέτησή του “υπενθύμισε” ότι το σύνθημα “η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω” που χρησιμοποίησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα πλαδαρό κράτος με υψηλούς φόρους, με πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια, ενώ επεσήμανε ότι η ΝΔ θέλει ένα συμμάζεμα του κράτους ώστε να μειώσει τους φόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ψεύδεται και εντόπισε τα «τρία μεγάλα ψέματα» όπως τα χαρακτήρισε.

«Το πρώτο είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα υπάρξει καθαρή έξοδος. Αφού λοιπόν, υπάρχει καθαρή έξοδος, ελάτε και νομοθετείστε στη Βουλή την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου. Το δεύτερο ψέμα είναι ότι η οικονομία υπεραποδίδει. Άλλο η δημοσιονομική υπεραπόδοση λόγω της φορολογικής επιδρομής και άλλο η απόδοση της οικονομίας που σημαίνει ανάπτυξη και ως προς το κομμάτι αυτό τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Το τρίτο ψέμα έχει να κάνει με το ότι η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημα, όταν επί των ημερών σας πετσοκόψατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε το ΚΕΑ, ψαλιδίσατε το επίδομα θέρμανσης και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 132 δισ. ευρώ το 2017 όταν το 2014 ήταν 85 δισ. ευρώ κάτι που δείχνει «οικονομική ασφυξία» και αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν πλέον στις υποχρεώσεις τους.

Για τον Ρουβίκωνα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχτηκε από τον Ρουβίκωνα λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι στοχοποιείται ένας πολιτικός αρχηγός, αλλά ότι ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε την ανάλογη σημασία σε αναρτήσεις και επιθέσεις προς πρεσβείες, στο ΣτΕ, στο δημαρχείο Τήνου κλπ» κατηγορώντας τον για «επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες».

Για τον Πάνο Καμμένο

«Μήπως τώρα τελευταία δεν πηγαίνει κάτι καλά στη σχέση σας με τον κ. Καμμένο» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «τους τελευταίους δύο μήνες δεν φαίνεται πολύ πρόθυμος να υπερασπιστεί την κυβερνητική γραμμή».

Απαντώντας στα όσα είχε πει προηγουμένως ο Πρωθυπουργός για ιδεολογική και συγγενική σχέση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «εσείς με τη Χ.Α. ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κοιτάξετε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Να σας θυμίσω ότι κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο και μη μου πείτε ότι είναι μετριοπαθής. Οι ΑΝΕΛ κινούνται δεξιότερα της ΝΔ».

Για το Σκοπιανό

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που αφορά στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ξανά να απαντήσει «ρητά και ξεκάθαρα» αν βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν.

Είπε δε, «προσέξτε όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας ή βράδυ, γιατί δεν βγαίνει τίποτα καλό για τη χώρα. Αρκετή ζημιά έχει γίνει στην οικονομία, μην γίνει και στα εθνικά θέματα».

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.