Quantcast
Σαντορινιός: Ευρύ φάσμα μέτρων νησιωτικής πολιτικής - Τι είπε για τον μειωμένο ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Σαντορινιός: Ευρύ φάσμα μέτρων νησιωτικής πολιτικής – Τι είπε για τον μειωμένο ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η νησιωτική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από το μεταφορικό ισοδύναμο και την αλλαγή του πλαισίου δρομολόγησης των πλοίων μέχρι την αναβάθμιση των λιμανιών, της «ψυχής» κάθε νησιού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο,  η νησιωτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση επιδιώκει να άρει την γεωγραφική απομόνωση … να νιώσουν οι νησιώτες πολίτες ισότιμοι με αυτούς της χερσαίας Ελλάδας.

«Σε αυτήν ακριβώς την λογική, έχουμε φέρει το μεταφορικό ισοδύναμο, προσπαθούμε να τροποποιήσουμε τον νόμο δρομολόγησης πλοίων για να τον κάνουμε πιο “φιλικό” και ουσιαστικό στην εξυπηρέτηση των νησιών, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε σειρά δράσεων αναβάθμισης των λιμανιών, που είναι η ψυχή του νησιού, η είσοδος και η έξοδος», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «πρέπει να ασκηθεί η πολιτική των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και, αν δεν μπορέσουμε τώρα να το προχωρήσουμε, θα πρέπει να το προχωρήσουμε στο εγγύς μέλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.