Quantcast
Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ: Θα προσδιορίσω το διακύβευμα των εκλογών, εντός της εβδομάδας - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ: Θα προσδιορίσω το διακύβευμα των εκλογών, εντός της εβδομάδας

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Σιαδήμα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι η σύσκεψη των γαλάζιων τομεαρχών στην Πειραιώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι « έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφόρησε τόνισε ότι η « η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κεντροδεξιό κόμμα σε όλη την ΕΕ και το ΕΛΚ -και με τη δική μας συνδρομή- θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την διεκδίκηση της θέσης της προεδρίας της Κομισιόν για την οποία υποψήφιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ ».

Ακόμα σημείωσε ότι « η στρατηγική επιλογή της ανανέωσης, της μετριοπάθειας αλλά και της ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες απεδείχθη όχι μόνον ορθή, αλλά και αποτελεσματική. Κατορθώσαμε και να περιθωριοποιήσουμε την Ακροδεξιά και να διευρύνουμε την απήχησή μας προς το κέντρο.

Έχουμε ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή 5 περιφερειάρχες και μπορούμε κάλλιστα να κερδίσουμε 12 περιφέρειες από τις 13».


Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι υποψηφίους άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, από την ανάλυση των exit polls, προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24, κάτι που αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του. Τόνισε ακόμη ως πολύ ενθαρρυντικό ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.


Αναφερόμενος σε ερωτήσεις που δέχονται ήδη τα στελέχη της ΝΔ για την αυτοδυναμία είπε: Δεν θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει. Οτι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. «Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας».

Ως προς τη επιδοματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε διότι γι αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες για το σχέδιο μας, μιας φωτεινής Ελλάδας».

«Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.