Quantcast
Από το 2022 οι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 12 ετών - enikonomia.gr
share

Από το 2022 οι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 12 ετών

δημοσιεύτηκε:

Τον Ιανουάριο του 2022 είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 5 έως 12 ετών, αφού τότε αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγησή του σε παιδιά αυτής της ηλικίας.

Των Αιμ. Σταθάκου, Γ. Σιαδήμα, Γ. Λυκουρέντζου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η Pfizer θα καταθέσει τη σχετική αίτηση στον ΕΜΑ στις αρχές Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους εμβολιασμούς μόλις ο ΕΜΑ δώσει τη σχετική άδεια.

Να σημειωθεί πως οι ηλικίες αυτές αποτελούν «κλειδί» και για τη λειτουργία των σχολείων, που ξεκίνησαν ήδη τη διά ζώσης εκπαίδευση. Άλλωστε, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία και τα ανοιχτά σχολεία αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους από τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει την κυκλοφορία του «παιδικού εμβολίου».

Ήδη η Pfizer «τρέχει» τις κλινικές δοκιμές και ετοιμάζεται να καταθέσει τον φάκελό της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να πάρει έγκριση το «παιδικό εμβόλιό» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεύασμα θα είναι το ίδιο με το εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται, αλλά με χαμηλότερη δοσολογία.

Ο φάκελος με όλα τα επιστημονικά δεδομένα της Pfizer αναμένεται να κατατεθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2022, χωρίς να αποκλείεται να κατατεθεί πιο νωρίς.

Αυτό σημαίνει πως, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τουλάχιστον από τις αρχές του 2022 τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί ολοκληρωμένος ο φάκελος της Pfizer στον ΕΜΑ, τα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούν να προχωρήσουν και σε παραγγελίες των εμβολίων ώστε να κερδίσουν όσον αφορά τη διάθεσή τους, κάτι που αναμένεται να κάνει και η χώρα μας.

Για την κυβέρνηση η διά ζώσης εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα και ένα εμβόλιο γι’ αυτές τις ηλικίες αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Εξάλλου, για τη φετινή χρονιά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων έχουν αλλάξει.

Πλέον για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50%+1% των μαθητών. Όπως σημειώνει υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Παιδείας στην «R», φέτος τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς οι γονείς των παιδιών ή ακόμα και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, αν μένουν στο ίδιο σπίτι, είναι εμβολιασμένοι ή έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Όπως έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορονοϊού, τα παιδιά που ήταν κοντά του θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από την πολιτεία, ενώ όλα τα παιδιά του τμήματος θα κάνουν rapid test. Φυσικά, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα κάνουν τα δύο self test κάθε εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.