Quantcast
«Πάγωσαν» τα πάντα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου! - enikonomia.gr
share

«Πάγωσαν» τα πάντα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

«Πάγωσαν» κυριολεκτικά τα πάντα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μεταβιβάσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα συνεργεία δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (ελληνικό και ξένο) δεν πραγματοποιεί εκταμιεύσεις δανείων!

Ειδικότερα οι πωλήσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν μπορούν να ολοκληρωθούν από τη στιγμή που τράπεζες είναι κλειστές καθώς από τη μία μεριά δεν μπορούν να εκδοθούν τα παράβολα των μεταβιβάσεων ενώ από την άλλη μεριά επίσης δεν μπορούν να εκταμιευθούν τα δάνεια για την απόκτηση των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς πέραν των ελληνικών τραπεζών την ίδια στάση τηρούν και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλων κρατών-μελών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τα οποία ακολουθούν την επιβολή των capital controls που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

Από την άλλη μεριά τα συνεργεία εξουσιοδοτημένα και μη προεδιοποιούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πως η τακτική συντήρηση των οχημάτων τους μπορεί να γίνει μόνο με την καταβολή μετρητών καθώς δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Η «παύση» εργασιών στην αγορά αυτοκινήτου θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την άλλη Δευτέρα όποτε και έχει ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει «ταφόπλακα» σε ένα κλάδο που σιγά-σιγά σημείωσε μικρά βήματα ανάκαμψης.

Πάντως τα τελευταία στοιχεία στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικά αλλά το «πάγωμα» που θα διαρκέσει για μια εβδομάδα πολλοί εκτιμούν πως θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο…

Επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που λήγει η ασφάλειά τους καθώς δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τα χρήματα ανανέωσής τους εξαιτίας των κλειστών τραπεζών…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.