Quantcast
Τέλη Κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία πληρωμής - Οι 3 τρόποι για την καταβολή τους - enikonomia.gr
share

Τέλη Κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία πληρωμής – Οι 3 τρόποι για την καταβολή τους

δημοσιεύτηκε:

Λήγει στο τέλος του μήνα η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει την οφειλή θα πρέπει να καταβάλλουν το οφειλόμενο ποσό.

Είναι 3 οι τρόποι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πρώτα θα πρέπει να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο. Στη συνέχεια μπορούν (1) να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, (2) να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζας τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο και (3) να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

Για την εκτύπωση της απόδειξης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας χρειάζονται οι κωδικοί taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου

Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar με τους κωδικούς taxisnet. Επιλέγετε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Για να το εκτυπώσετε, πατάτε στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας»

Αν δεν έχετε τους κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εσείς μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Εκεί εισάγετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος και μετά πατάτε «Εκτύπωση».

Πότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν την έναρξη του έτους, δηλαδή πριν την 1/01/2024.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.