Quantcast
Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας καθώς και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την προκήρυξη ανοιχτού, διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώλησή τους.

Το ΔΣ συνεδρίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ κατά την έναρξη της συνεδρίασης εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του Δ.Σ. προβλέπουν:

-Την απόσχιση δύο κλάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν και το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύσταση αντίστοιχα δύο εταιριών με την επωνυμία «ΜΕΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (13.200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 4,00 Euro εκάστης) και «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (24.782.500 μετοχές αξίας 4,00 Euro εκάστης).

-Την έγκριση των λογιστικών καταστάσεων, των εκθέσεων διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων των Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, το σχέδιο απόσχισης, τα καταστατικά των δύο νέων εταιριών, την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τις παραπάνω ενέργειες.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το κείμενο και τους όρους της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018-2021 και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης για την υπογραφή της με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.