Quantcast
Aktua: Δεν θα διαχειρίζεται προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια της Alpha Bank - enikonomia.gr
share

Aktua: Δεν θα διαχειρίζεται προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια της Alpha Bank

δημοσιεύτηκε:

Τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής τραπεζικής (στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες) της Alpha Bank, τα οποία ανέρχονται σε 10-12 δισ. ευρώ, θα αναλάβει η εταιρεία που θα συσταθεί από την τράπεζα και τον ισπανικό όμιλο Aktua, αναφέρει δημοσίευμα του Euro2day.

H εταιρεία Aktua Hellas δεν θα διαχειρίζεται προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια.«Δεν θα μεταφερθούν, πωληθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην υπό ίδρυση εταιρεία. Θα προσφέρει αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίες διαχείρισης», δήλωσε στο Euro2day.gr στέλεχος της Alpha Bank.

H Alpha Bank και η Aktua Soluciones Financieras υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με βάση το οποίο θα δημιουργήσουν την Aktua Hellas. Η τελευταία θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρησ,η δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων.

Στην κοινή εταιρεία θα μετέχει η Αlpha Bank με ποσοστό 45% και η Aktua, καθώς και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες, με ποσοστό 55%. Βάσει των όρων συνεργασίας και υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων και υπογραφής σχετικών συμβάσεων, η Aktua Hellas θα συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Αlpha Bank για τη διαχείριση σημαντικού τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τραπέζης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.