Quantcast
MIG: Η επόμενη ημέρα στο Real Estate - Η εξαγορά στην οδό Σταδίου - enikonomia.gr
share

MIG: Η επόμενη ημέρα στο Real Estate – Η εξαγορά στην οδό Σταδίου

δημοσιεύτηκε:

To real estate αποτελεί πλέον τη βασική δραστηριότητα του ομίλου MIG που ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα χρήσης του 2023 η οποία ήταν μια μεταβατική χρονιά καθώς πωλήθηκε η Attica Group.

Ήδη στις 26/01/2024 η Εταιρεία ολοκλήρωσε την αγορά γραφείων συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 1.128 τ.μ. σε εμπορικό ακίνητο επί της οδού Σταδίου 10 και Ομήρου στην Αθήνα. Το τίμημα γιατην αγορά ανήλθε σε 2,8 εκ. ευρώ (πλέον φόρων και εξόδων) και χρηματοδοτήθηκε από Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας. Τα γραφεία είναι μισθωμένα με μακροχρόνιο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Η βασική συμμετοχή ωστόσο παραμένει η RKB  που αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης ακινήτων στην Σερβία. Η αξία των ακινήτων υπολογίζεται σε 204 εκ. ευρώ με βάση την εκτίμηση της AMERICAN APPRAISAL για το2023.

Διαχειρίζεται 27 εμπορικά ακίνητα, έναν χώρο γραφείων στο Βελιγράδι ενώ κατέχει και κάποιες οικοπεδικές εκτάσεις. Εντός του 2023 έλαβε χώρα η κεφαλαιοποίηση μέρους της απαίτησης που διατηρεί η MIG έναντι της εταιρείας ποσού € 150 εκ. Για τη χρήση του 2024 αναμένεται αύξηση των εσόδων και των κερδών προ φόρων,τόκων και αποσβέσεων.

Κέρδη 88,3 εκ. ευρώ λόγω της θετικής επίδρασης από την πώληση της συμμετοχής της στην ATTICA

Η Εταιρεία στη χρήσης 2023 εμφάνισε κέρδη 88,3 εκ. ευρώ λόγω της θετικής επίδρασης από την πώληση της συμμετοχής της στην ATTICA, έναντι ζημιών 22,0 εκ. ευρώ το 2022. Τα λειτουργικά έξοδα της Εταιρείας, παρά τα έκτακτα έξοδα που προέκυψαν στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασαν μείωση κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκ. ευρώ, έναντι 3,6 εκ. ευρώ το 2022.

Στα αποτελέσματα της Εταιρείας περιλαμβάνονται κέρδη από την διαχείριση του χαρτοφυλακίου ύψους 0,7 εκ. ευρώ στα πλαίσια της ενεργητικής διαχείρισης των διαθεσίμων της Εταιρείας, έναντι 0,2 εκ. ευρώ το 2022. Η απόδοση των μετοχικών τοποθετήσεων ως ποσοστό του μέσου Επενδεδυμένου Κεφαλαίου ανήλθε σε 35,1% ενώ η απόδοση του χαρτοφυλακίου των τίτλων Σταθερού Εισοδήματος ανήλθε σε 27,5%.

Η Εταιρεία στο τέλος του 2023 διατηρούσε μετοχικό χαρτοφυλάκιο ύψους 4,0 εκ. ευρώ και χαρτοφυλάκιο τίτλων Σταθερού Εισοδήματος ύψους 1,8 εκ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.