Quantcast
«Περισσότερες από 500 επενδυτικές ευκαιρίες αναμένονται στην Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

«Περισσότερες από 500 επενδυτικές ευκαιρίες αναμένονται στην Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 500 σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, προβλέπονται να πραγματοποιηθούν στην ελληνική αγορά ( π.χ αναδιάρθρωση, συγχωνεύσεις, εξαγορές ) αλλά και ο ρόλος των εταιριών επιχειρηματικού κεφαλαίου (Venrure Capital – VC),   αναμένεται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας,  όπως προανήγγειλε πρόσφατα o πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικού Κεφαλαίου και διευθύνων σύμβουλος της «Attica Venture», Γιάννης Παπαδόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: «πλησιάζει η ώρα των επενδυτών στην Ελλάδα» και συνέχισε λέγοντας ότι: «μετά από επτά χρόνια ύφεσης και 30% περίπου μείωση στο ΑΕΠ, που αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, διαφαίνεται προοπτική αλλαγής του οικονομικού κύκλου».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, οι ευκαιρίες εστιάζονται σε αγορές με συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως σε αγροτική τεχνολογία και διατροφή, τεχνολογίες πληροφορικής υψηλής προστιθέμενης αξίας, τουρισμός, ενέργεια, υποδομές, τεχνολογίες φαρμάκου και αγοράς υγείας, σύμφωνα  με την ίδια πηγή.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι: «οι εταιρίες venture capital, με σημαντικές επενδύσεις σε όλο το φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας και σε πλήθος αγορών, με επενδύσεις που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο  ευρώ στην χώρα μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, διαθέτουν την εμπειρία να συμβάλλουν, από τη πλευρά τους, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

 Όσον αφορά την παραγωγική αλυσίδα, οι επενδύσεις VC συμβάλλουν  στους εξής τομείς : στην αύξηση θέσεων εργασίας , στην βελτίωση οικονομικών δεικτών και στην γρηγορότερη ανάπτυξη, καθώς επίσης και στην αύξηση ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση περιθωρίων -κερδών και των κρατικών εσόδων αλλά και στη διάχυση πλούτου.

«Επιπλέον  στη Μ. Βρετανία, το 18% του εργατικού δυναμικού έχει δουλειά, χάρη στα VC funds. Ακόμη  παρατηρήθηκε αύξηση των πωλήσεων με ρυθμούς της τάξης του 21% σε Μ. Βρετανία και ΕΕ και αύξηση των κερδών (το 77% ρυθμούς μεγαλύτερους από τον ανταγωνισμό), σημείωσε  χαρακτηριστικά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.