Quantcast
Pfizer και Allergan εγκαταλείπουν το deal-μαμούθ των 160 δισ. δολαρίων - enikonomia.gr
share

Pfizer και Allergan εγκαταλείπουν το deal-μαμούθ των 160 δισ. δολαρίων

δημοσιεύτηκε:

Η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά, παρά την αρχική συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών. Η νέα νομοθεσία που προανήγγειλε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την πάταξη της διαφυγής θέτει πολλά εμπόδια στις αναστροφές και στις εξαγορές αμερικανικών εταιρειών από ξένες που ως απώτερο σκοπό έχουν τη φοροαποφυγή.

Την Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο της Pfizer ψήφισε υπέρ του τερματισμού της συμφωνίας, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Υπενθυμίζεται πως με την πραγματοποίηση της εξαγοράς, η έδρα της εταιρείας που θα προέκυπτε θα βρισκόταν στην Ιρλανδία (έδρα της Allergan), όπου οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ ευνοϊκότεροι από τους αμερικανικούς.

H Pfizer καλείται τώρα να καταβάλει ποσό 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Allergan για την ακύρωση της συμφωνίας. Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία σχεδίαζε με την εξαγορά της από την Allergan να γλυτώσει φόρους πολλών δισεκατομμυρίων επί των 128 δισεκατομμυρίων κερδών της στο εξωτερικό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.