Quantcast
Συνάντηση Μανιάτη με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Μανιάτη με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ

δημοσιεύτηκε:

Η επίσπευση της διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα ενέργειας Μάροτς Σέφκοβιτς, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής συζητήθηκε η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη εταιρεία SOCAR από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή στις 5 Νοεμβρίου ζήτησε τρίμηνη προθεσμία προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τη συμμόρφωση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΔΕΣΦΑ προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε τη θετική συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και τόνισε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να συνεισφέρει στην επίσπευση της σχετικής διαδικασίας.

Ο Γ. Μανιάτης και ο Κύπριος ομόλογός του, Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκαν με τον κ. Σέφκοβιτς για το θέμα των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία του διαδρόμου φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης-ηπειρωτικής Ελλάδας-Ιταλίας (East-Med Corridor) έργο κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.