Quantcast
Θετική έκπληξη από τη ΔΕΗ - Κάτω από 1,8 δισ. ευρώ το τίμημα για Enel Romania - enikonomia.gr
share

Θετική έκπληξη από τη ΔΕΗ – Κάτω από 1,8 δισ. ευρώ το τίμημα για Enel Romania

δημοσιεύτηκε:

Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να κάνει τη θετική έκπληξη με το τίμημα που θα καταβάλει για την εξαγορά της Enel Ρουμανίας καθώς ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούσαν το enterprise value μεταξύ 2 και 2,5 δισ. ευρώ δεν αποκλείεται αυτό να διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω των 1,8 δισ. ευρώ με τη ΔΕΗ να χρησιμοποιεί 400 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια και το υπόλοιπο ποσό να αποτελεί τραπεζική χρηματοδότηση.

Ειδικότερα το τίμημα αναλυτικά αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Για το δίκτυο διανομής ρεύματος με μήκος 128.000 χλμ., η αξία του αποτιμάται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ και αυτό αποτελείται από τρεις εταιρείες διανομής (E -distribute Muntenia sud, Ε-ditsribute Banat και  E- distibute Dobrogea). Στην Enel ανήκει το 70% των μετοχών.

Ποσό της τάξεως του 1 δισ. ευρώ αφορά στο 100% της Enel Green Power η οποία διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 543 MW, εκ των οποίων τα 498MW είναι Αιολικά Πάρκα και 36MW Φωτοβολταϊκά. Η εταιρεία επίσης έχει υπό κατασκευή άλλα 170MW και το σύνολο των αδειών που κατέχει προσεγγίζει τα 5 GW.

Σε ό, τι αφορά στην προμήθεια ρεύματος η Enel έχει στη Ρουμανία δύο εταιρείες που έχουν περίπου 3 εκατ. πελάτες. Η αποτίμηση των δύο αυτών εταιρειών είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.