Quantcast
Κουρμούσης: Γίνονται προσπάθειες για μείωση των δικαιολογητικών για τον εξωδικαστικό - enikonomia.gr
share

Κουρμούσης: Γίνονται προσπάθειες για μείωση των δικαιολογητικών για τον εξωδικαστικό

δημοσιεύτηκε:

Στα θεσμικά «εργαλεία» που υπάρχουν για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών αναφέρθηκε σε εισήγησή του, σε εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια», στο 29ο Money Show, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του ΥΠΟΙΚ, Φώτης Κουρμούσης, υπογραμμίζοντας ότι οι δανειολήπτες πρέπει να τα αξιοποιήσουν για να πετύχουν ρυθμίσεις και καλύτερες προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των δανείων τους.

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.Κατσέλη -Σταθάκη) ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών και προσφάτως και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, που προβλέπει εκατόν είκοσι δόσεις, κούρεμα χρέους, προστίμων, κ.α., και αφορά σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Με ένα από αυτά τα εργαλεία, ή με συνδυασμό τους, μπορούν οι δανειολήπτες να επωφεληθούν» είπε ο κ. Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των δανείων και στις προβλεπόμενες διαδικασίες, υπογραμμίζοντας και τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση, για να μειώσει «στο μισό», τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να διευκολυνθεί πιο πολύ η υπαγωγή, σε αυτόν, από τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από τριάντα χιλιάδες επιχειρήσεις και πάνω από εννιά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού και προχωρούν, σιγά-σιγά, αλλά προχωρούν» είπε ο κ. Κουρμούσης και συνέχισε:

«Υπήρχαν στην αρχή κάποιες δυσκολίες, γιατί ήταν πρωτόγνωρο το μέτρο στην Ελλάδα, αλλά πλέον έχουμε τις πρώτες επιτυχίες -τριάντα τέσσερεις επιχειρήσεις την ολοκλήρωσαν- με κουρέματα και με εκατόν είκοσι δόσεις. Έχουμε ήδη πάνω από οκτακόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη σε διαπραγμάτευση, ακολουθώντας αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα. Έχουμε περίπου πεντέμισι χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της αίτησης».

Τέλος, σημείωσε, ως “θετική εξέλιξη” τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, φέτος, «για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.