Quantcast
Πάιατ: Στρατηγικό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πάιατ: Στρατηγικό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στρατηγικό είναι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στη χώρα μας, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ,μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (digital economy forum 2018: Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε)

Η Ελλάδα, είπε ο πρέσβης, βρίσκεται στη σωστή συγκυρία, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν δείγματα ανάκαμψης και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ο Πάιατ σημείωσε ότι τον Ιούνιο θα συνοδεύσει ελληνική αποστολή στην Ουάσιγκτον για επαφές με αμερικανικές εταιρίες, ενώ τον ίδιο μήνα θα γίνει και ένα Road Show από το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες επενδυτικής συνεργασίας για αμερικανική παρουσία στην Ελλαδα.

«Η βιομηχανία της γνώσης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος όλων μας», είπε, προσθέτοντας: «Ως Καλιφορνέζος έχω ιδιαίτερη αίσθηση της μεταμορφωτικής δύναμης της τεχνολογίας και ως πρέσβης στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, και βλέπω ότι οι Έλληνες γίνονται αγωνιστικοί από άκρη σε άκρη της χώρας και προωθούν τον τουρισμό και την τεχνολογία.

Η ελληνική δημιουργικότητα είναι γεμάτη με ιστορίες επιτυχίας που αποτυπώνεται και σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, η Ελλάδα με το εξαιρετικά ανθρώπινο κεφάλαιο έχει πολλές δυνατότητες και πολλοί συνομιλητές μου λένε ότι βλέπουμε με άλλο μάτι την Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και η δυναμική αυτή φαίνεται από την εμπιστοσύνη της TESLA. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον και θα πείσουν και κάποιους που έχουν φύγει να γυρίσουν».

Τέλος ο ίδιος τόνισε ότι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει και η χώρα την αναπτυξιακή της πορεία με δυναμισμό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.