Quantcast
Το 48ωρο θρίλερ πριν την απόφαση για τα F-16 και τα συγχαρητήρια από τον Αμερικανό πρέσβη - Όλο το παρασκήνιο - enikonomia.gr
share

Το 48ωρο θρίλερ πριν την απόφαση για τα F-16 και τα συγχαρητήρια από τον Αμερικανό πρέσβη – Όλο το παρασκήνιο

δημοσιεύτηκε:

Θρίλερ 48 ωρών με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τωνF-16. Μετά από το τελευταίο ΚΥΣΕΑ όπου η πρόταση τουεκσυγχρονισμού 85 F-16 δεν “πέρασε”, λόγω των υψηλών δόσεων που απαιτούσαν οι Αμερικανοί μέχρι το 2021, ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου Καμμένου, ο οποίος με τις δηλώσεις του έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε πολλά περιθώρια…

Η νύχτα ήταν μεγάλη και τα τηλέφωνα από και πρός ΗΠΑ “άναψαν”. Προτάσεις επί προτάσεων και τελικά οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία έκλεισε με την μετακύλιση ενός ποσού πληρωμών από το 2021 στο 2022. Πόσο είναι αυτό το ποσό; Κυκλοφορεί ένα νούμερο, αλλά καλό θα είναι να το δούμε και γραπτώς, γιατί οι πληροφορίες ακόμη είναι “αλληλοσυγκρουόμενες”.

Η συμφωνία πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα και ήταν πολύ κοντά στο να μην επιτευχθεί. Τελείωσε με έκτακτο ΚΥΣΕΑ το πρωί. Αυτό που προέχει τώρα είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση του προγράμματος. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια.

Η συμφωνία αφορά στον εκσυγχρονισμό στην έκδοση V, 85 μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κόστος κοντά στο 1,2 δις ευρώ με τον Καμμένο να υποστηρίζει ότι τελικά θα πέσει κάτω από το 1,1 δις.

Πάιατ: Μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας

Την ομόφωνη έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 , χαιρετίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πάιατ κάνει λόγο για μια μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο, τον περασμένο Οκτώβριο,. Επίσης, συγχαίρει τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνο Καμμένο και την ομάδα του.

Το tweet του Καμμένου για την αναβάθμιση των F-16

«Μια μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία», ανέφερε πως είναι η σημερινή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά στην ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αναβαθμιστούν 85 F-16.

“Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ.”, έγραψε ο κ. Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση:


Πηγή πληροφοριών: militaire.gr, enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.