Quantcast
Φωτίου στον Realfm 97,8: Στενοχωριέμαι για την αναστάτωση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - enikonomia.gr
share

Φωτίου στον Realfm 97,8: Στενοχωριέμαι για την αναστάτωση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

δημοσιεύτηκε:

“Στενοχωριέμαι για την αναστάτωση που προκλήθηκε με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του RealFm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα, εξήγησε ότι από λάθος της ΗΔΙΚΑ δεν πιστώθηκαν την Πέμπτη τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αυτό συνέβη σήμερα.


Επειδή η προκαθορισμένη ημερομηνία καταβολής του ΚΕΑ, δηλαδή η 28η Μαΐου, συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος επιχειρήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν το τριήμερο.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η ΗΔΙΚΑ, αμέσως μετά τη μεταφορά των χρημάτων, δίνει εντολή στις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί, αλλά αντί να δοθεί εντολή για τις 24 Μαΐου, δόθηκε για τις 25 Μαΐου από λάθος.

“Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να διαταράξουμε τους δικαιούχους, οι οποίοι επί 14 φορές που έχει πληρωθεί το ΚΕΑ δεν έχει προκληθεί κανένα πρόβλημα. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχουν” είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Όσον αφορά στις συντάξεις και την περικοπή τους από 1η Ιανουαρίου 2019 η Θεανώ Φωτίου είπε ότι “μετά τον Αύγουστο, οπότε και θα υπάρχει μια κοσμογονία γεγονότων και από τη στιγμή που δεν επιβεβαιώνονται οι προηγούμενες προβλέψεις του ΔΝΤ ότι δεν θα πιάσουμε πλεονάσματα 3,5% το 2018 και 2019, θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το θέμα των συντάξεων”.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.