Quantcast
1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – Γεωργιάδης: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας - enikonomia.gr
share

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – Γεωργιάδης: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας

δημοσιεύτηκε:

Πρώτο χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο Real Estate από τον όμιλο REAL Group, για το Real Estate: «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας», απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

της Δήμητρας Πανανού

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τελευταία 4ετια για το real estate ήταν πολύ καλή και ο τομέας αυτός αναδεικνύεται σε «ατμομηχανή» για την οικονομία. Όπως ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και αυτό προκύπτει και από την αύξηση των τιμών. Μέχρι το 2019 το επάγγελμα του μηχανικού είχε πληγεί από την ανεργία. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν αδύνατο να βρεις μηχανικό και εργατικό δυναμικό».

Πλέον, όμως, σύμφωνα με τον υπουργό «η Αθήνα είναι μέσα στις 10 πόλεις που είχε την μεγαλύτερη αύξηση τιμών στις πολυτέλεις κατοικίες τα τελευταία δυο χρόνια. Μ΄ αυτόν τον τρόπο προσελκύει επενδυτές υψηλού επιπέδου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κυρίαρχη βιομηχανική χώρα της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να «επενδύσει» όμως στο real estate. Το κλίμα και η θέση της χώρας μας επιτρέπει να φανταστούμε την Ελλάδα ως την Φλόριντα της Ε.Ε.».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κάθε χώρα πρέπει να κάνει αυτά στα οποία έχει σημαντικό πλεονέκτημα. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολιτικές που να φέρουν Ευρωπαίους πολίτες στην Ελλάδα, να αγοράσουν ένα σπίτι και να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι απλώς μια ευκαιριακή κάλυψη των στεγαστικών αναγκών αλλά μια μακροχρόνια επένδυση». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους νόμους που ψηφίστηκαν, όπως το silver economy, η golden visa, οι φορολογικές παρεμβάσεις κ.α.

Αναφερόμενος στην αύξηση των ενοικίων είπε με νόημα: «Τα ενοίκια έχουν αυξηθεί γιατί έχει ανεβεί η αξία των ακινήτων, γιατί πηγαίνει καλά το real estate. Την εποχή της χρεοκοπίας τα ενοίκια έπεφταν. Εφαρμόζουμε μια οικονομική πολιτική που προσελκύει επενδύσεις. Δεν πρέπει να φοβηθούμε τις επενδύσεις στο real estate. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα», κατέληξε.

Πλατινένιος χορηγός του συνεδρίου είναι η Prodea Investments, αργυροί χορηγοί η Eurolife FFH και η R.E.D.S. (Εταιρεία του Ομίλου Ελλάκτωρ). Επίσης, χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Alpha Wood Group, Europa, ΔΕΗ, Premia, BriQ, Dimand, Hellenic Public Properties, ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και Revithis & Partners.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.