Quantcast
Moody's: Παραμένει θετικό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες - Τι "βλέπει" για καταθέσεις και δάνεια - enikonomia.gr
share

Moody’s: Παραμένει θετικό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες – Τι “βλέπει” για καταθέσεις και δάνεια

δημοσιεύτηκε:

Παραμένει θετικό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες με βάση τις προσδοκώμενες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση και τα ρίσκα που σχετίζονται με το ενεργητικό. Αυτό υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε ανάλυσή του για τον κλάδο.

Η Moody’s αναμένει βελτίωση παρά τις προκλήσεις και τις απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και προβλέπει ότι πιθανότατα θα υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων, οριακή κερδοφορία και σταδιακή μείωση των προβληματικών δανείων.

«Η Moody’s περιμένει μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων και σταδιακή μείωση των προβληματικών δανείων», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Vice President-Senior Analyst της Moody΄s, Νώντας Νικολαΐδης και προσθέτει ότι «οι τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν οριακά κερδοφόρες το 2019-20 καθώς οι προβλέψεις και τα λειτουργικά κόστη θα περιορίζονται».

Σχετικά με τις καταθέσεις ο οίκος εκτιμά ότι θα αυξηθούν περαιτέρω καθώς η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά και εισρέουν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα. Τα προβληματικά δάνεια αναμένεται να μειωθούν σταδιακά από τα πολύ υψηλά επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αξιοποιούν τη βελτιωμένη νομοθεσία και την αναπτυσσόμενη δευτερογενή αγορά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ενώ όσον αφορά το ΑΕΠ της Ελλάδας, η Moody’s προβλέπει ότι η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί περίπου στο 2,2% το 2019 και στο 2% το 2020 από 2,1% το 2018.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.