Quantcast
Αναζητείται λύση για τα χρόνια προβλήματα των οικοδομικών συνεταιρισμών - enikonomia.gr
share

Αναζητείται λύση για τα χρόνια προβλήματα των οικοδομικών συνεταιρισμών

δημοσιεύτηκε:

Λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί ετοιμάζεται να δώσει τώρα η Κυβέρνηση, με προτάσεις που επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, μπαίνουν σε διαβουλεύσεις οι δασικοί χάρτες.

Όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων σε ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί – που ξεπερνούν τους 500 σε ολόκληρη τη χώρα – αποτελούν ένα «κοιμώμενο επενδυτικό γίγαντα».  Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, αλλά και φορείς της οικονομίας συμφώνησαν ότι: «Οι επενδύσεις στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς κόστος για την κοινωνία»

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτάσεις που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεις, εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης και εκτός δασικής περιοχής, αλλά και εκτάσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς που βρίσκονται σε δασικές περιοχές. Η τελευταία κατηγορία είναι αυτή που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Την αμέριστη στήριξή του για να λυθούν το συντομότερο δυνατό προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοπεδούχοι των οικοδομικών συνεταιρισμών, έδωσε ο Γιώργος Στασινός πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 Ομιλητές στο πάνελ ήταν οι κ.κ.: Γεωργία Ρωμαίου συντονίστρια της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών, Γλυκερία Σιούτη καθηγήτρια διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος στη Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Καλογράνης δημοσιογράφος και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Σόνια Μαυρομμάτη, αρχιτέκτων – πολεοδόμος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων, Αλεξάνδρα Πέτσα, δικηγόρος και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Σαρδελάς – Λιαρίκος- Πέτσα και Γεώργιος Στασινός πολιτικός μηχανικός και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν οι κ.κ.: Γιώργος Αγγελής εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Δαμιανός Ανδρέου συνεργάτης του Υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Τσιρώνη, Ιωάννης Μανιάτης βουλευτής Αργολίδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργός ΥΠΕΚΑ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βουλευτής Β΄Αθηνών  ΝΔ– Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και άλλοι. Συντονίστρια στο πάνελ ήταν η δημοσιογράφος Μαίρη Παπακωνσταντίνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.