Quantcast
Επιστροφές φόρων: Τα "ψιλά γράμματα" που πρέπει να γνωρίζετε για τις απάτες - enikonomia.gr
share

Επιστροφές φόρων: Τα “ψιλά γράμματα” που πρέπει να γνωρίζετε για τις απάτες

δημοσιεύτηκε:

Τα “ψιλά γράμματα” που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες αναφορικά με τις απάτες που γίνονται το τελευταίο διάστημα με τις επιστροφές φόρου από την Εφορία επεσήμανε ο φοροτεχνικός Στάθης Βελισσαράκος μιλώντας στο Open. 

«H Εφορία δεν μας στέλνει email να μας πει ότι έχουμε επιστροφή φόρου. Διότι οι επιστροφές φόρου φαίνονται μέσω taxisnet στις επιστροφές. Άρα email για επιστροφή να μη περιμένει κανένας να δει. Συνεπώς όταν οι φορολογούμενοι βλέπουν επιστροφή φόρου, δεν θα πρέπει να το ανοίξουν » σημείωσε και εστίασε στο πώς είναι διατυπωμένο το μήνυμα που στέλνουν οι επιτήδειοι στα θύματα τους.

«Αυτό το email της παραπλάνησης μιλάει στον ενικό  “σας γράφω για να σας ενημερώσω”.  Συνήθως όταν έρχονται email από το taxisnet και από άλλες υπηρεσίες μιλάνε στον πληθυντικό και δεν γράφουν σε αυτή τη γλώσσα. Το βασικό είναι αυτό. Παρατηρούμε συνεχώς  να στέλνουν τέτοια  email οι δράστες σε φορολογούμενους αλλά και να τους παίρνουν τηλέφωνο λέγοντας ότι είναι είτε από εφορία είτε από λογιστικό γραφείο».

Και συνέχισε λέγοντας πως εάν το θύμα πατήσει  επιβεβαίωση στο email που λαμβάνει, τότε ο δράστης παίρνει τα προσωπικά στοιχεία του και μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.  Γιατί οι τελευταίοι ζητούν από τα θύματα να βάλουν κάποιους κωδικούς και έτσι τους αντλούν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό, συμπλήρωσε.

«Email για επιστροφές φόρου δεν στέλνει ποτέ η εφορία, αλλά τα βάζει αυτόματα στο σύστημα. Και κάθε φορολογούμενος μπορεί να μπει με τους κωδικούς του taxisnet μέσα στην εφαρμογή και να δει τι έχει  »  ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Η απάτη με τις δήθεν επιστροφές φόρου

Το email που στέλνουν οι δράστες στους θύματα τους ότι δικαιούνται να πάρουν μετά την εκκαθάριση της δήλωσής τους ένα χρηματικό ποσό ως επιστροφή είναι το εξής:

«gov.gr

Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ. Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας, διότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό.

Επιβεβαιώσετε τώρα.

Μόλις λάβουμε τα απαραίτητα στοιχεία από εσάς, θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 2 ημέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στο λογαριασμό σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλες oι πληροφορίες που παρέχονται θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοπούς της επεξεργασίας της επιστροφής φόρου σας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.