Quantcast
Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τους τρεις λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον υπουργό, αυτοί είναι οι εξής:
“Πρώτον ποια θα είναι αυτά τα αγαθά; Είμαι βέβαιος όποιον κατάλογο και εάν βγάζαμε και εσείς και άλλοι συνάδελφοι σας και οι συμπολίτες μας θα είχαν να προτείνουν και πολλά άλλα που θα ήθελαν να συμπεριλαμβάνονται. Άρα υπήρχε ΄ένα ζήτημα το ποια;
Δεύτερον για πόσο διάστημα;
Τρίτον πόσο θα κοστίσει;
Όλα αυτά μαζί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα- εξ ου και η δεύτερη αύξηση η επιταχυνόμενη του βασικού μισθού -παρά να πάμε σε μία μείωση του ΦΠΑ”.

Ειδικός φόρος κατανάλωσης: Γιατί δεν μειώνεται στα καύσιμα


Στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αφού οι οικονομολόγοι λένε ότι θα έχει μεγαλύτερα έσοδα το κράτος.
” Όταν η μείωση των φόρων γενικά μακροπρόθεσμα οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα , αυτό είναι αληθές. Γι’ αυτό αυτή η κυβέρνηση έχει μειώσει 16 φόρους. Ζήσαμε 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να μου δείξετε έναν φόρο που μειώθηκε;” είπε και συνέχισε λέγοντας έχουμε 5 χρόνια που δεν μειώθηκε ούτε ένας φόρος αλλά μόνο αυξήθηκαν οι φόροι. ” Έχουμε 2,5 χρόνια Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν μειωθεί 16 φόροι”, επανέλαβε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.