Quantcast
Handelsblatt: Μεγάλο το χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Μεγάλο το χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει στον γερμανικό τύπο το άδειασμα του Σόιμπλε από την καγκελάριο Μέρκελ όσον αφορά τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για την Ελλάδα. 

Με τίτλο: «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε», η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας για ταχεία επίτευξη συμφωνίας, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης..

Στο άρθρο επισημαίνεται η σκληρή θέση του Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα και ότι αυτός «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις”.

Λέγεται, μάλιστα, ότι τυχαία έμαθε για την πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο την 1η Ιουνίου – με τη συμμετοχή της Μέρκελ, του Ολάντ και των εκπροσώπων των θεσμών -, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Η “Handelsblatt” σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.