Quantcast
Καύσωνας "Κλέων": «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα από την επιθεώρηση Εργασίας - enikonomia.gr
share

Καύσωνας “Κλέων”: «Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα από την επιθεώρηση Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

“‘Επεσαν” τα πρώτα πρόστιμα από το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις που δεν τήρησαν την υπουργική απόφαση για το ωράριο εργασίας και τους κανόνες εν μέσω του καύσωνα «Κλέων»,ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν τα κλιμάκια επιθεώρησης εργασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4 χιλιάδων ευρώ σε ένα εργοτάξιο όπου 2 εργαζόμενοι ήταν μέσα, με κλειστές τις πόρτες, και δούλευαν, (δηλαδή 2 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο).

Επίσης “βαριά” καμπάνα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ έπεσε και σε εργολάβο οικοδομής. Αυτό συνέβη επειδή στις 3μμ η επιθεώρηση εργασίας έκανε έφοδο σε αυτή και βρήκε 5 ανθρώπους να εργάζονται.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 Η δήλωση Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα προς τις επιχειρήσεις να τηρούν την υπουργική απόφαση για το ωράριο εργασίας (12:00 – 16:00)  για την προστασία των εργαζόμενων από τον καύσωνα.Παράλληλα επεσήμανε πως το πρόστιμο παραβίασης θα είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Επίσης ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι εξωτερικές εργασίες 12- 4μμ  όταν ο σχετικός δείκτης είναι «μαύρος» και δεν εξαιρεί τις αγροτικές εργασίες.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.