Quantcast
Κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού - Τι περιλαμβάνει - enikonomia.gr
share

Κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού – Τι περιλαμβάνει

δημοσιεύτηκε:

Κατατέθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού  για την «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού». Η υφυπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Ράπτη εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού» .

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κύρωση των τροποποιήσεων των άρθρων 1, 4, 5, 6, 7, 9, 14, 22, 38 του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και της τελευταίας παραγράφου των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού.

Με την αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκονται και υπηρετούνται οι στόχοι 16 και 17 της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, προάγοντας τις ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες, παρέχοντας πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όλους, οικοδομώντας αποτελεσματικούς θεσμούς σε όλα τα επίπεδα και ανανεώνοντας την Παγκόσμια Συνεργασία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η επικαιροποίηση του πλαισίου που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των στόχων στον τομέα του τουρισμού. H επικοινωνία σε αυξημένο αριθμό γλωσσών, συντελεί στη διαφάνεια, επιτρέποντας την καλύτερη διάδοση των εργασιών του Π.Ο.Τ. μεταξύ των χρηστών τους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.