Quantcast
Λαϊκές αγορές: Έρχεται η πλατφόρμα «Ανοικτή Αγορά» - Τι είναι και πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

Λαϊκές αγορές: Έρχεται η πλατφόρμα «Ανοικτή Αγορά» – Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Τον Μάρτιο θα αρχίσει η καταγραφή των αδειούχων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (ΟΠΣΑΑ).

Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος  αλλά και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (ΟΠΣΑΑ), θα παρέχεται πρόσβαση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr καταγράφονται οι υφιστάμενοι αδειούχοι πωλητές, δηλαδή όσοι απέκτησαν άδεια πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4849/2021, δηλαδή πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών

Aναλυτικά, η απόφαση αναφέρει για τους  επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών τα εξής:

  • Κάτοχοι αδειών επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.
    Μέθοδος καταγραφής
  • Οι συνάδελφοι αδειούχοι επαγγελματίες πωλητές θα καταχωρίσουν τις άδειές τους στο ΟΠΣΑΑ στο οποίο θα εισέλθουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς τους ΤAXIS, σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης που θα είναι αναρτημένο στο σύστημα.

Η καταχώριση στο σύστημα των αδειών θα διενεργηθεί ανά μορφή άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ομοίως και για τις λαϊκές αγορές, σε καθορισμένα χρονικά στάδια.

 Άδειες: Πότε γίνεται η καταχώριση στο σύστημα

Από τις 15 Μαρτίου 2024 μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2024 θα πρέπει οι  κάτοχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών να  τις άδειές τους στο σύστημα. Σημειώνεται δε πως μετά τις παραπάνω ημερομηνίες  δεν θα είναι δυνατή η καταχώριση στο σύστημα αδειών από κανένα, γι’ αυτό όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να το πράξουν εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζεται.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.