Quantcast
Mίνι ασφαλιστικό: Αυτή είναι η ημερομηνία - κλειδί για την ψήφισή του - Έρχονται δύο καλές ειδήσεις για τους συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Mίνι ασφαλιστικό: Αυτή είναι η ημερομηνία – κλειδί για την ψήφισή του – Έρχονται δύο καλές ειδήσεις για τους συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ψήφιση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή.

«Στείλαμε χθες στη Γενική Γραμματεία της κυβερνήσεως το μίνι ασφαλιστικό για να βγει σε δημόσια διαβούλευση. Θα βγει σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα. Και παίρνει την άδεια του Κοινοβουλίου. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου θα έχει ψηφιστεί», είπε  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μίλησε και για τις αλλαγές που θα έρθουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην φορολόγηση των εργαζόμενων, ελεύθερων επαγγελματιών συνταξιούχων. « Ο συνταξιούχος ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώνει αυτό που έχουμε θεσπίσει, δηλαδή 10% υπέρ του ΕΦΚΑ. Από εκεί και πέρα τα έσοδά του θα μπαίνουν σε φορολογική κλίμακα. Δεν πάει με τεκμαρτό εισόδημα αυτός», διευκρίνισε και είπε πως «όλη μεταρρύθμιση που κάνουμε για τη σύνταξη είναι για να μπορεί ο συνταξιούχος να δηλώνει ένα μεροκάματο . Άμα του βάλεις αυτό το τεκμαρτό εισόδημα δεν έχει νόημα να δουλέψει».

Για την ΕΑΣ των συνταξιούχων

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα γίνει αναμόρφωση στην ΕΑΣ που επιβάλλεται στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ των ασφαλισμένων. «Ασφαλώς και σκεφτόμαστε αναμόρφωση. Τι σκεφτόμαστε να το εξηγήσω: Σήμερα όπως είναι το μέτρο έχει τον εξής τιμωρητικό χαρακτήρα: εάν για 1 ευρώ περάσει το όριο ο συνταξιούχος, αυτομάτως χρεώνεται όλη την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Δεν έχει κλίμακες», απάντησε. 

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε  είναι κάνουμε κλιμακωτή την ΕΑΣ .Δηλαδή να μην έχει το χαρακτήρα για 1 ευρώ να πρέπει να χάνει κανείς  τόσα λεφτά. Αυτό θα κάνουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε τις κλίμακες, τις δουλεύουμε. Εμείς εσωτερικά ξέρουμε περίπου τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν θέλω να το πω ακόμα γιατί κάνουμε υπολογισμούς. Πάντως θα γίνει κλιμακωτό από το νέο έτος», συμπλήρωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.