Quantcast
SZ για ελαιόλαδο: Ο «πράσινος χρυσός» γίνεται όλο και πιο σπάνιος - enikonomia.gr
share

SZ για ελαιόλαδο: Ο «πράσινος χρυσός» γίνεται όλο και πιο σπάνιος

δημοσιεύτηκε:

«Θα μετατραπεί το ελαιόλαδο σε προϊόν πολυτελείας;» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung( SZ).  Το δημοσίευμα αναφέρεται σύμφωνα με την Deutsche Welle  στην αύξηση των τιμών του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, σε  Ιταλία και σε Ισπανία.

«Οι ελαιοπαραγωγοί της Ευρώπης ανησυχούν για τις σοδειές τους. Ο “πράσινος χρυσός” γίνεται όλο και πιο σπάνιος ενώ οι τιμές αυξάνονται δραματικά. Άσχημα τα νέα για τους καταναλωτές που πλήττονται από τον πληθωρισμό και καλά νέα για τις επιχειρήσεις νοθευμένων προϊόντων», παρατηρεί.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, στην Ελλάδα «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πιθανότατα ούτε οι μισοί παραγωγοί δεν θα έχουν καλή σοδειά φέτος. Αντί για 300.000 τόνους, θα είναι πιθανώς μόνο 120.000 τόνοι». Σύμφωνα με την SZ, αφενός οι βροχές κατά την περίοδο της ανθοφορίας και αφετέρου το υγρό καλοκαίρι, ήταν οι λόγοι που επηρέασαν την ανάπτυξη των ελιών: «Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα – η κρίση πλήττει τους πάντες, ενώ στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται σταθεροποίηση των τιμών. Τουναντίον».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.